Privat Bedrift Borettslag

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Slik bygger du inn cybersikkerhet fra grunnen av med en komplett IT-løsning

Hvis du ønsker å beskytte virksomheten din mot cybertrusler som DDoS-angrep, løsepengevirus og virus, kan du ikke betrakte sikkerhetsløsninger som noe “ekstra” å slenge på etterpå. I stedet må cybersikkerheten være et beskyttende grunnfilter rundt hver del – fra skriveren i personalrommet til data i skyen. Oppdag hvordan du oppgraderer din sikkerhetsstrategi til en ekte ‘end-to-end’ løsning.

Å opprettholde god cybersikkerhet i en stor organisasjon er lettere sagt enn gjort. Spesielt med begrensede ressurser, som mange IT-avdelinger dessverre har. For til tross for en økende trussel fra cyberkriminalitet, planlegger ikke de fleste norske bedrifter å øke sitt IT-sikkerhetsbudsjett i nær fremtid. Sikkerhet er også vanskelig å prioritere når intern kompetanse samtidig forventes å håndtere all nettverksdrift (og løse alle små og store tekniske problemer hos hver kollega).

Hvis du velger å outsource forskjellige deler til deler av virksomheten til ulike partnere,står du overfor en utfordring med å holde oversikt over alle tilkoblinger og enheter. Dette
kan gjøre det vanskeligere å koordinere og sikre at alt fungerer sømløst sammen. I tillegg øker den administrative byrden jo flere leverandører du samarbeider med. For hva mener vi egentlig med at SmartConnect gjør ditt IT-miljø helt sikkert?

Komplett løsning utviklet for dine utfordringer

Det var nettopp disse utfordringene vi hos GlobalConnect hadde i tankene da vi utviklet SmartConnect, en komplett løsning for nettverk- og sikkerhetsløsninger.

Vi pleier å oppsummere fordelene med SmartConnect som alt på ett sted, full kontroll og helt sikkert. I denne artikkelen fokuserer vi på det siste – og kanskje det viktigste punktet. For hva mener vi egentlig med at SmartConnect gjør din IT-miljø helt sikkert?

En tretrinnsrakett for bedre cybersikkerhet

Her kan du lese om noen av tjenestene som er inkludert, eller kan legges til i SmartConnect og hvordan de bidrar til økt cybersikkerhet i din virksomhet.

1. SD-WAN – sikkerhet innebygd i selve nettverket

SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network) er alltid inkludert som standard når du velger SmartConnect. SD-WAN krypterer all trafikk og har en integrert brannmursfunksjon i maskinvaren. Dette gir alle brukere i din virksomhet – uavhengig av hvor de jobber fra – et innebygd sikkerhetslag når de kobler seg opp mot nettet for å bruke eksempelvis skytjenester.

2. Komplementer med DDoS-beskyttelse og tilpasset brannmur

SD-WAN gir deg en god grunnsikkerhet, men også fleksibilitet til å koble på flere løsninger for å beskytte mot ulike typer cybersikkerhetstrusler. Dermed kan du tilpasse din sikkerhetsstrategi ut fra behovene og forutsetningene i din egen organisasjon.

En tjeneste som ofte kombineres med SD-WAN, og som kan legges til i SmartConnect, er DDoS-beskyttelse (beskyttelse mot overbelastningsangrep). Du kan styrke beskyttelsen ytterligere med Nettsentrisk brannmur, som overvåkes døgnet rundt og konfigureres helt ut fra din virksomhets behov og ønsker.

3. Beskytt og overvåk med teknologi styrt av erfarne eksperter

For å heve sikkerhetsnivået ytterligere et par trinn, kan du velge tilleggstjenester som gir deg en mer omfattende tilgangskontroll og overvåkning av systemene dine:

NAC (Network Access Control) garanterer at bare enheter (som datamaskiner, telefoner, skrivere og IoT-tilkoblet utstyr) med MAC-adresser som er registrert i virksomhetens NAC-system, får tillatelse til å koble seg til nettverket. Dette sikrer at uautoriserte enheter ikke får tilgang.

SOC MDR/IRS (Security Operation Center, Managed Detection Response/Incident Reporting System) gir deg beskyttelse i absolutt toppklasse. Dedikerte cybersikkerhetseksperter overvåker din løsning kontinuerlig, oppdager hendelser innen få minutter, og kan umiddelbart iverksette tiltak for å minimere skaden.

Klar for å prøve en skreddersydd sikkerhetsløsning?

Vi i GlobalConnect sier ikke at alle bedrifter trenger å koble på alle nettverk- og sikkerhetsløsninger i alle deler av virksomheten. Det fine med SmartConnect er nettopp fleksibiliteten. Det er din organisasjons behov som setter rammen, og du kan enkelt skalere opp eller ned i takt med at behovene endrer seg.

Vi ønsker bare at du skal vite at alt du har lest om i denne artikkelen – og mye mer – finnes i en samlet løsning, med en SLA og en kontaktrute ved spørsmål. Du slipper altså å bli sendt rundt mellom forskjellige leverandører, der hver enkelt har sine avtalevilkår og servicenivåer. Det sparer deg og dine kollegaer for masse verdifull tid og energi, som dere kan bruke på noe annet – som for eksempel å videreutvikle deres kjernevirksomhet.

Vil du vite mer om hvordan vår helhetsløsning kan gjøre ditt IT-miljø mer stabilt, sikkert og enklere å administrere? Les om SmartConnect her, eller kontakt oss direkte for å booke en demo.

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.