Privat Bedrift Borettslag

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Hvor sikker er ditt IT-miljø? Vurder nåværende situasjon med en enkel test.

Datainnbrudd og cyberangrep blir stadig vanligere, samtidig som regelverkene skjerpes for å øke cyberresiliensen i samfunnet. Hvor godt rustet er din virksomhet for å møte den nye normalen? Få en situasjonsvurdering med vår test.

Hva innebærer egentlig et tilstrekkelig høyt nivå av cybersikkerhet? Og hvor nær eller langt unna er din organisasjon fra dette målet akkurat nå? Vi i GlobalConnect har laget en enkel test med ni spørsmål som hjelper deg med å ta temperaturen på virksomhetens cyberberedskap. Ta testen med en gang, eller les videre om hvorfor det er viktigere enn noensinne å få kontroll på sikkerhetssituasjonen din.

Hvorfor fokusere på cybersikkerhet akkurat nå?

EU’s NIS2-direktiv har satt cybersikkerhet høyt på agendaen i mange virksomheter, sannsynligvis også i din. De strengere kravene til forebyggende arbeid og rapportering av hendelser innebærer en ny standard for cybersikkerhet. Det påvirker langt flere organisasjoner enn de som omfattes direkte av lovkravene.

Men det finnes selvfølgelig flere gode grunner enn skjerpede lovkrav for å styrke sikkerhetsarbeidet ditt. Cyberkriminalitet har gått forbi narkotikahandel i global omsetning, og angrepene vil neppe avta i løpet av de neste årene. Et høyt nivå av cybertrusler har rett og slett blitt den nye normalen. Det burde også en solid sikkerhetsstrategi være.

Hva kreves for et cybersikret IT-miljø?

Cybersikkerhet handler om mye mer enn å investere i smarte tekniske løsninger – selv om etterspørselen etter for eksempel SOC-tjenester øker jevnt. Minst like viktig er det å øke det interne kunnskapsnivået og legge et solid grunnlag med strukturer og rutiner som forebygger risikoen for innbrudd og reduserer skadene hvis det likevel skjer.

Her finnes det ofte en betydelig jobb å gjøre for å få riktige atferdsmønstre til å bli en del av hverdagen for medarbeiderne. Øystein Snekkerlien, sikkerhetsstrateg i GlobalConnect, påpekar at de fleste bedrifter er bedre på å gjennomføre brannøvelser enn cyberøvelser – til tross for at et cyberangrep er mye mer sannsynlig enn en brann.

Klar til å ta sikkerhetstesten?

Det tar bare noen minutter å gjennomføre testen, som består av ni spørsmål om blant annet:

  • Dokumentasjon av retningslinjer og prosesser for cybersikkerhet
  • Utdanningsnivå innen emnet hos ledelse og medarbeidere
  • Backuper for gjenoppretting av kritisk infrastruktur

Når du har besvart alle spørsmålene, får du en overordnet vurdering av deres nåværende sikkerhetsnivå. Det gir en pekepinn på om dere bør iverksette tiltak umiddelbart, eller om dere allerede har det grunnleggende på plass.

Ta sikkerhetstesten her

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.