Privat Bedrift Borettslag

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Presse / Hever cyberberedskapen under Black Week

Black Week er ikke bare en travel tid for forbrukere på jakt etter gode tilbud. Det er også høysesong for hackere.

Vitusapotek er blant virksomhetene som har valgt å forsterke sin digitale sikkerhet for å hindre dataangrep og nedetid i den travle handleuken.

– Black Week er årets travleste uke for varehandelen. Stabilt og raskt nett er kritisk når kundene strømmer til i nettbutikk og fysisk butikk. Nedetid betyr tapt omsetning og frustrasjon både hos kunder og ansatte. Det har vi tatt konsekvensen av, sier Marius Grimestrand, leder for service og hendelseshåndtering i GlobalConnect Norge.

De har valgt å tilby ekstra beredskap til kunder som kan være ekstra utsatt for angrep i en periode der man vet at mange hackere er ute etter å ta ned systemer og skape kaos

– Vi setter på svært mange ekstra ressurser denne perioden for å hjelpe kundene til å unngå nedetid og andre konsekvenser. Dette er en helt ny måte å bistå kundene på, sier Grimestrand.

Foto: Marius Grimestrand 

Utvidet digital overvåking, varsling og feilretting

Norges nest største apotekkjede, Vitusapotek, får denne utvidede sikkerhetsbetjeningen året rundt. Med over 300 fysiske apotek i tillegg til nettapotek, er det samfunnskritisk om virksomheten mister nettet eller blir utsatt for angrep.

– Vi er en samfunnskritisk bedrift og det er viktig at nett og systemer fungerer i apotekene våre, slik at kundene får hentet ut legemidlene sine. I tillegg har vi sensitive data som ikke må komme på avveie, så sikkerhet er veldig viktig for oss, sier Nils Paley, IT- og nettverksansvarlig i Vitusapotek.

Foto: Nils Paley

Han trekker også frem kundeopplevelser både i butikk og på nett som en viktig faktor.

GlobalConnects tilbud til utvalgte kunder innen varehandel omfatter utvidet overvåking, varsling og feilretting av digitale systemer. Det hele starter med en digital ’helsesjekk’ der GlobalConnects eksperter tester og verifiserer en rekke tjenester, som VRRP, QoS, MTU, Nat IP, båndbredde, databegrensninger og signalstyrke på 4G som back-up.

– Vi setter opp økt overvåkning av DdoS for å sikre at kundene ikke blir rammet av angrep disse dagene, men også økt bemanning slik at reaksjonstiden blir mye kortere dersom det skulle skje noe. Alarmen hos oss går og vi skal rette feilen før kunden har oppdaget at den har oppstått, sier Grimestrand.

Nettapotek i vekst

Selv om elektronikk, hvitevarer og sportsutstyr er varene de fleste forbinder med Black Week, er dette en utsatt periode for alle som driver varehandel. Vitusapotek merker også at pågangen er ekstra stor denne uken.

– Generelt ser vi stor vekst i netthandel av apotekvarer, men belastningen blir ekstra stor denne uken. Alt må virke for at det skal gi en god handleopplevelse, så vi er på alerten. Det gir en ekstra trygghet at GlobalConnect også har samme fokus det gjennom Black Week. Eller Skin Week som det heter hos oss da, vi fokuserer på hudpleie dette året, sier Paley.

Grimestrand i GlobalConnect er spent, men klar for denne viktige uken.

– Vi kan ikke garantere at kundene våre ikke blir angrepet, men vi kan garantere at vi er forberedt dersom det skulle skje, avslutter han.

 

 

Om GlobalConnect
GlobalConnect er en av de ledende nordiske leverandørene av digital infrastruktur og datakommunikasjon, og står for mer enn halvparten av all datatrafikk inn og ut av Norden. Selskapet leverer fiberbaserte bredbåndstjenester til mer enn 800 000 private forbrukere og ende-til-ende tilkoblingsløsninger til 30 000 bedriftskunder via sitt 155 000 kilometer lange fibernettverk over hele Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Finland. GlobalConnect har omtrent 2000 ansatte og hadde en omsetning på 673,1 millioner euro i 2022.

Om VitusapotekVitusapotek er en landsdekkende apotekkjede med over 300 apotek og flere enn 2500 medarbeidere som liker å bruke sine faglige kunnskaper. Å yte den nødvendige hjelpen, enten det er å bidra til å lege sykdom, forebygge helseproblemer eller øke det personlige velværet byr på varierte og spennende utfordringer både faglig og menneskelig.

Vitusapotek leverer også legemidler pakket i multidose, øvrige legemidler, apotekvarer, og tjenester til mer enn 100 norske kommuner, helseforetak, farmasøytisk industri og private klinikker.

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.