Privat Bedrift Borettslag

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

5 tips for SMB-er: Slik beskytter dere dere mot DDoS-angrep

Med stadig økende avhengighet av digitale plattformer og nettverk, har også trusselen fra cyberangrep vokst eksponentielt. Blant de mange farlige verktøyene i en cyberkriminells arsenal, er Distributed Denial of Service (DDoS)-angrep en av de mest ødeleggende og forstyrrende.

Et DDoS-angrep er som en digital storm som kan slå inn på enhver nettside eller tjeneste, og overvelder den med en flodbølge av trafikk. Angriperne mobiliserer et nettverk av kompromitterte enheter, kjent som “zombier”, for å samtidig bombardere målet med enorme mengder dataforespørsler. Resultatet er at den angrepne tjenesten blir utilgjengelig for legitime brukere, og virksomheter kan lide betydelige økonomiske tap.

Slik beskytter SMB-er seg best mulig mot et DDoS-angrep

  1. Vurder konsekvensene: Hvor kritisk vil det være for forretningen og kunderelasjonene hvis nettstedet deres og andre kanaler er utilgjengelige på grunn av et DDoS-angrep, og hvor mye nedetid kan dere tåle? Skal noen deler av forretningen beskyttes mer enn andre? Det behøver ikke nødvendigvis å handle om å unngå et angrep for enhver pris.
  2. Ikke bruk kanoner mot spurver: Det er ingen grunn til å overinvestere i unødvendige sikkerhetsløsninger, selv om noen kanskje anbefaler det. Som SMB trenger du som utgangspunkt ikke en premium-løsning. GlobalConnects DDoS-beskyttelse finnes i tre løsninger avhengig av behov, der dere kan få installasjon og vedlikehold av utstyr, 24/7-overvåking og tilgang til eksperter som kontinuerlig analyserer og er klare til å reagere på angrep.
  3. Når angrepet rammer: Klar sammen med leverandøren deres hva reaksjonen skal være på et potensielt DDoS-angrep. Skal systemet automatisk dempe, altså prøve å stoppe eller begrense angrepet? Bør systemet i stedet varsle deg om det potensielle angrepet, slik at dere selv kan vurdere situasjonen? Eller skal det være opp til dere selv å ta kontakt med leverandøren hvis dere opplever noe mistenkelig? Vær oppmerksom på at det kan være falske positive, for eksempel unormalt stor trafikk i forbindelse med en kampanje, som aktiverer forsvarssystemet.
  4. Skill linjene: Når du har en nettside med en offentlig IP-adresse, er det en god idé å sørge for at innlinjen er skilt fra resten av nettverket.

Unngå å bli offer for datainnbrudd - ta en prat med en av våre eksperter

Fyll ut skjemaet under, så kontakter vi deg om hvordan vi sammen kan bedre sikkerheten i ditt nettverk.

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.