Privat Bedrift Borettslag

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Presse / Tolletaten velger SD-WAN fra GlobalConnect

Tolletaten og GlobalConnect har inngått avtale om digital infrastruktur


Charlotta Rehman, administrerende direktør i GlobalConnect Norge, Rune K. Søgnen, underdirektør i Tolletaten

Fornebu 17.09.2020: Tolletaten og GlobalConnect har inngått en avtale om digital infrastruktur, herunder fiberbasert internett og SD-WAN Edge, til alle Tolletatens lokasjoner. Avtalen har en varighet på inntil åtte år og en verdi av ca 30 millioner kroner.

Tolletaten har som hovedoppgave å forvalte regelverk for toll og vareførsel inn og ut av landet, kontrollere at varer er riktig deklarert, fastsette og kontrollere grunnlaget for toll og utføre oppgaver for andre etater på grensene. For å sikre optimal drift, har etaten behov for en skalerbar og dynamisk tjeneste som møter og støtter fremtidige, skybaserte IT-tjenester. Etter en offentlig anbudsprosess, landet valget på GlobalConnect, som kunne tilby en SD-WAN løsning som omfatter fjernnett (WAN), fiber, redundant internett og sikkerhetsløsninger.

Rune K. Søgnen, underdirektør i Tolletaten er svært fornøyd med valg av ny leverandør.

«Tolletaten vil få en fremtidsrettet og kostnadsoptimal løsning som gir økt fleksibilitet, enklere feilsøking og som posisjonerer etaten for morgendagens behov og videre digitalisering», sier han.

 

SD-WAN Edge har en rekke nye fordeler som gir kunden større frihet til å selv administrere, kontrollere og gjøre endringer på nettet ut ifra behov, som for eksempel å koble opp dedikerte aksesser mot skybaserte tjenester.

Charlotta Rehman, norgessjef i GlobalConnect, er stolt over å ha inngått en omfattende avtale med Tolletaten.

«Tolletaten er en viktig samfunnsaktør og vi er glade for å kunne ha de som kunde og bidra til en spennende digitaliseringsreise. Med SD-WAN får etaten helt nye muligheter til automatisering og effektiv styring av nettverket, samtidig som etaten er forberedt for nye, skybaserte IT-tjenester. Vi ser frem til å bistå Tolletaten i deres digitaliseringsreise fremover», sier Rehman.

 

Om GlobalConnect

GlobalConnect er et ledende teknologi- og datakommunikasjonsselskap i Nord-Europa. Konsernet leverer helhetlige løsninger fra jord til sky basert på egen infrastruktur, som består av 74.500 km fibernettverk og 22 datasentre på totalt 27.000 kvadratmeter i Danmark, Norge, Sverige og det nordlige Tyskland. GlobalConnect har 28.000 bedriftskunder og leverer fiberbasert internett til 302.000 privatkunder i Sverige og Norge gjennom merkevarene IP-Only og Homenet. GlobalConnect har omkring 1.700 ansatte og en samlet omsetning på over NOK 5,4 milliarder i 2019. 

 

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.