Privat Bedrift Borettslag

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Presse / Nordmenn vil ikke droppe internett for å spare penger

I en periode med høye strømpriser, rentehevninger og inflasjon leter mange forbrukere etter måter å spare penger på. Ifølge en fersk undersøkelse gjennomført av YouGou på vegne av bredbåndsleverandøren GlobalConnect er det å kutte internettforbindelsen ikke blant disse.

I undersøkelsen er forbrukere spurt om hva de vurderer å gjøre for å kutte kostnadene i hverdagen, og blant de spurte er det bare 7 prosent som sier de er villige til å si opp internettabonnementet hjemme.

– Denne undersøkelsen viser hvor viktig en stabil internettoppkobling er for folk flest. For noen år siden dukket det opp en tegning av Maslows behovspyramide der noen hadde tegnet inn “wifi” nederst, som et nytt basislag under «mat, husrom og varme». Det lo mange godt av den gang, men i dag er det ingen som setter spørsmålstegn ved dette. Internett er kritisk infrastruktur, og for de fleste like viktig, som strøm hjemme. Det handler ikke bare om underholdning som TV, strømming, musikk og radio – som de fleste konsumerer over internett, men også innkjøp og banktjenester, kommunikasjon med offentlige myndigheter og sosiale relasjoner. Dette er tjenester de færreste kan leve uten i dagens samfunn. Uten internett stopper Norge, sier Brynjar Andersen, leder for privatmarkedet i GlobalConnect.

Ifølge undersøkelsen svarer tre av fire folk at det å handle billigere mat er det mest aktuelle tiltaket for å spare penger, etterfulgt av å si opp en eller flere strømmetjenester (49 prosent), redusere temperaturen hjemme (47 prosent) og gi mindre penger til veldedige formål (38 prosent). Oslofolk er i større grad enn resten av landet villige til å slutte å kjøre privatbil for å spare penger. Hele 18 prosent av de spurte i Oslo sier ja til å kjøre mindre bil, mens det for landet totalt er 13 prosent.

– Vi spurte også om folk var villige til å redusere hastigheten på bredbåndet for å spare penger, men for 54 prosent av nordmenn var det helt uaktuelt. Bare 18 prosent sier at redusert fart er noe de vurderer. Dette viser hvor verdifullt raskt, stabilt bredbånd er. Har man først blitt vant med lynraskt bredbånd, er det vanskelig å gå tilbake til lavere hastighet, sier Andersen.
Så godt som alle husstander har i dag internett, og mer enn to tredjedeler sier de er fornøyde eller svært fornøyde med internettoppkoblingen sin.Microtrenching kan dessverre ikke brukes i alle tilfeller. For at microtrenching skal kunne brukes må bakken være ganske kompakt, som den er særlig i urbane strøk, og det må ikke komme i konflikt med eksisterende infrastruktur i bakken.

– Det aller beste tiltaket for å redusere klimagassutslippene fra fiberlegging er jo egentlig å slutte med å overbygge eksisterende fiberinfrastruktur, men det er en annen diskusjon, minner Andersen om.

 

DETTE VURDERER NORDMENN Å GJØRE FOR Å SPARE PENGER:

  • Handle billigere mat (75 %)
  • Si opp én eller flere strømmetjenester (49 %)
  • Redusere temperaturen hjemme (47 %)
  • Gi mindre til veldedighet (38 %)
  • Slutte på treningsstudio (24 %)
  • Slutte å røyke/snuse (21 %)
  • Slutte å kjøre bil (13 %)
  • Snike på offentlig transport (9 %)
  • Si opp internettabonnementet (7 %)

Finn ut hvordan GlobalConnect kan hjelpe din bedrift

Fyll ut skjemaet under, så tar en av våre rådgivere kontakt

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.