Privat Bedrift Borettslag

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Nyheter / Kickstart høsten med et raskere og mer effektivt internett!

Kickstart høsten med et raskere og mer effektivt internett!

Har internettet virket tregt og ustabilt etter dere returnerte til kontoret etter ferien? Det kan være mange grunner til det. Ofte kan løsningen være enkel. Med noen enkle grep kan dere sikre trygg og stabil tilgang slik at dere får en knallstart på arbeidet. Vi har satt sammen en liten liste som dere kan gå gjennom. Dersom dere fortsatt opplever at internettet ikke holder helt følge med arbeidet deres, ikke nøl med å ta kontakt med oss.

  1.  Hvor er ruteren plassert?

Et av det viktigste og enkleste grepet man kan gjøre for å forbedre dekningen er plasseringen av ruteren. Ruteren bør plasseres så høyt opp som mulig, helst helt opp mot taket. Et tips her er å plassere den på en hylle eller et annet høyt møbel. Grunnen til at dette er viktig er fordi signalene ruteren sender ut sprer seg nedover og vil nå bredere dersom den er plassert høyt.

Smartfiber Router

Det er også en fordel om ruteren eller WiFi-enheten er plassert på et sentralt sted i lokalene – jo nærmere du er enheten, jo bedre signal og styrke får du. Et tips her er å kjøpe en lengre nettverkskabel slik at du kan plassere ruteren mer sentralt. (Hvis det ikke er mulig å flytte på ruteren kan SmartFiber Extended WiFi fra GlobalConnect være et alternativ – da får du trådløse aksesspunkter som sikrer din internettilgang i hele lokalet).

  1. Ta en jevnlig omstart

Til og med nettverksenhetene dine fortjener en liten ferie – eller hvertfall en kort pause. En omstart av utstyret kjøler ned ruterens minne. Det kan i mange tilfeller være den enkleste løsningen for å fikse problemer tilknyttet eksempelvis dårlig hastighet, sider som ikke lastes inn eller videomøter som fryser.

  1. Oppdatert utstyret løpende

Som alt annet teknisk utstyr, er det viktig å holde ruteren oppdatert. Gå inn på ditt admin-panel og gjør en oppdatering, og husk å følge instruksjonene nøye. Bedrifter kan også velge å kjøpe en administrert ruter for eksempel SmartFiber). Da tar vi som deres internettleverandør oss av alle oppdateringer og sørger for at utstyret alltid er oppdatert. Dersom sin ruter har integrerte sikkerhetstjenester vil også disse oppdateres og bedriften din vil til enhver tid være sikret mot de seneste nettruslene.

 

  1. Endre passord og bruker-id

Nye rutere har et medfølgende standard brukernavn og passord. Hvis du ikke har byttet disse enda bør du gjøre det nå. Det utgjør en sikkerhetsrisiko å la disse stå uendret. Standardiserte brukernavn og passord gir uvedkomne en svært enkel vei inn til nettverket og administrasjonen av det. Vi vil legge vekt på viktigheten av særlig å bytte passord. Et standard passord er enklere å kalkulere seg frem til enn et egenkomponert. Ikke gjør jobben til hackerne lettere.

  1. Skill på gjestenett og ansattnett

Alle enheter som kobler seg på nettverket kan utgjøre en mulig sikkerhetsrisiko og det er derfor viktig at gjestebrukere er koblet til et eget lukket nettverk. Vår SmartFiber-tjeneste inkluderer alltid gjestenettverk.

Dette kan også være noe å tenke på:

Det kan også være lurt å tenke over hvordan ditt lokale er bygd opp. Blant annet kan følgende ofte være et hinder for god dekning:

  • Betongvegger – det gjør det vanskelig for signalene å bryte gjennom
  • Stålkonstruksjoner – dette fungerer som et speil på WiFi-strålene og vil degradrere nettverket
  • Glassvegger – i glassvegger er det ofte bly som vil forringe signalene.

Kanskje et mesh-nettverk er løsningen for dere?

Dersom dere har fulgt tipsene over, men allikevel opplever at nettet ikke gir god nok dekning, kan det hende at dere bør utvide med flere aksesspunkter. Betongvegger, eller lokaler over flere rom eller etasjer er eksempler hvor det mest sannsynlig er en god ide å utvide med flere aksesspunkter. Aksesspunkter er frittstående WiFi-enheter som er fastmontert i taket og som er kablet til en svitsj. Denne måten å koble sammen et trådløst lokalt nettverk kalles for et mesh-nettverk. Hvor mange aksesspunkter som er nødvendig avhenger av størrelse på lokalet, planløsning og antall brukere. Type vegger og stålkonstruksjoner er også med på å påvirke dette.

 

Et meshnettverk er bygget for å sikre optimal WiFi-dekning, uten døde soner. Det er et pålitelig og robust lokalt nettverk som gir bedre kapasitet og som er enkelt å skalere opp eller ned. Med GlobalConnects komplette nettverksløsning SmartFiber er det enkelt å utvide med flere aksesspunkter for å sikre god dekning i hele lokalet.

 

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.