Privat Bedrift Borettslag

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Nyheter / GlobalConnect overtar bredbåndsnettet i Senja kommune

Norges største utfordrer på lynraskt fiberbredbånd styrker posisjonen i Nord-Norge med oppkjøp av kommunalt nett på Senja, og kommunen frigjør midler til videre utvikling.

Senja kommune vedtok i fjor høst å selge sitt selveide fibernett, og 1. mars signerte GlobalConnect avtalen som sikrer selskapet nettet som kommunen har bygget over de siste 10-15 årene. Nettet dekker blant annet Lenvik, Berg, Tranøy og Torsken, og passer godt med GlobalConnects eksisterende nett i Senjahopen. Etter en budrunde endte GlobalConnect med tilslaget på nettet for 24 millioner kroner, noe kommunen er veldig fornøyd med.

–  Jeg har aldri vært i  tvil  om  at det er hensiktsmessig å selge, for slik jeg ser det er det ingen kommunal  oppgave  å  eie  og  drifte  et  nett. Det er bedre  å  overlate  dette  til  profesjonelle  aktører, sier ordfører i Senja kommune, Tom-Rune Eidissen til lokalavisen Folkebladet.

For kommunen har det vært viktig at en ny kommersiell eier sikrer at innbyggerne og lokalt næringsliv fortsatt har tilgang til minst like gode tjenester som i dag. Dette kan GlobalConnect garantere.

– Nord-Norge er et viktig marked for oss, og med mer enn 30.000 kilometer fiber i bakken over hele Norge fra før av er nettet på Senja et verdifullt tillegg til et voksende nett. Men, det viktigste for både kundene våre og oss er å kunne levere gode, fremtidsrettede tjenester der folk bor. Bredbåndskundene på Senja er viktige for oss, og nå leverer vi ikke bare selve tjenestene, men er også ansvarlig for videre ubygging av nettet, sier Brynjar Andersen, leder for privatmarkedet i GlobalConnect.

GlobalConnect lover å fortsette å utfordre eksisterende aktører både på privat- og bedriftsmarkedet. GlobalConnect er en av de største leverandørene av høyhastighets bredbånd i Norden, med mer enn 150.000 kilometer fibernettverk i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland. Totalt går mer enn 50 prosent av all internetttrafikk i Norden gjennom selskapets fibernett.

– Det er ganske spennende å tenke på at datakommunikasjon flyter i superfart fra Senja til Hamburg – i vårt eget nett, sier Andersen.

Vil du vite mer om GlobalConnects produkter og tjenester?

Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt så snart vi kan

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.