Privat Bedrift Borettslag

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Presse / GlobalConnect økte kundebasen med 5,8 prosent i første kvartal 2023

GlobalConnect fortsetter den gode veksten med å øke sin FTTH-kundebase (fiber-til-hjemmet) med 5,8 prosent i første kvartal 2023. Det totale antallet kunder koblet til utgjør nå 766 000. Selskapet signerte i tillegg flere nye nøkkelavtaler og oppkjøp i første kvartal, og befestet sin posisjon som en av Europas ledende og raskest voksende leverandører av digital infrastruktur.

 

GlobalConnect koblet til nær 50 prosent av det totale antallet nye husholdninger i løpet av kvartalet i Sverige. Den største økningen i kundebase fant imidlertid sted i Danmark, som så en økning i FTTH-kundebasen med 13,6 prosent. I tillegg koblet GlobalConnect opp sine første kunder i det nye finske markedet.

 

– Vi var i stand til å utvide vår FTTH-kundebase med nærmere seks prosent i første kvartal til tross for vinterforhold som begrenset vår evne til å grave og distribuere fiber i mange områder. Når våren kommer vil vi kunne akselerere utrullingsmaskinen vår på tvers av alle markeder og fortsette vårt viktige oppdrag – å styrke samfunnet med tilkobling, sier Martin Lippert, konsernsjef GlobalConnect.

Martin Lippert, konsernsjef i GlobalConnect

 

Nye nøkkelavtaler og oppkjøp i alle markeder

I mars inngikk GlobalConnect en avtale med Senja kommune i Lofoten om kjøp av deres lokale fibernett, og legger alle FTTH- og B2B-kunder til GlobalConnects kundebase. I tillegg har GlobalConnect også signert en avtale med Norsk Medisenaldepot (NMD), som driver mer enn 300 apotek over hele Norge.

 

I Danmark leverte GlobalConnect et skreddersydd toppmoderne nettverk til Danmarks nasjonalarena, Parken i København i løpet av første kvartal. Løsningen vil gi det raskeste og kraftigste stadionnettverket i Europa. Avtalen har utløst interesse fra arenaer i andre land, som besøker Parken for inspirasjon til hvordan man kan bygge arenaspesifikke nettverk. Parken-nettverket muliggjør en optimal digital opplevelse til full kapasitet – 38 000 besøkende – samtidig som det muliggjøær nye kommersielle muligheter i den digitale kundereisen.

 

I Sverige signerte GlobalConnect en avtale med Östhammars kommune om å kjøpe bynettet, inkludert ca. 1200 tilknyttede husstander og 100 kommunale virksomheter, som blir lagt til den voksende kundelisten.

Vil du vite mer om våre tjenester?

Våre eksperter står klare til å hjelpe deg. Fyll ut kontaktskjemaet under så kontakter vi deg så snart som mulig.

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.