Privat Bedrift Borettslag

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Nyheter / Slik sikrer du bedriften et raskt, stabilt og sikkert WiFi-nett

Opplever du at bedriftens nettverk er tregt eller ustabilt? Med noen enkle grep kan du forbedre brukeropplevelsen – og samtidig sikre et trygt nett. For å hjelpe deg på veien har vi satt sammen 5 enkle tips og triks for et bedre trådløst nett

 

1. Plassering av WiFi-ruter

Har du tenkt på hvor ruteren din er plassert? Det er ofte den viktigste og enkleste løsningen for å få bedre WiFi!

Ruteren bør plasseres så høyt opp som mulig, helst helt opp mot taket. Et tips her er å plassere den på en hylle eller et annet høyt møbel. Grunnen til at dette er viktig er fordi signalene ruteren sender ut sprer seg nedover og vil nå bredere dersom den er plassert høyt.

Det er også en fordel om ruteren eller WiFi-enheten er plassert på et sentralt sted i lokalene – jo nærmere du er enheten, jo bedre signal og styrke får du. Derfor er det lurt å unngå å plassere den i et hjørne eller et annet avgrenset sted. Et tips her er å kjøpe en lengre nettverkskabel slik at du kan plassere ruteren mer sentralt.

2. Ta en jevnlig omstart

Alle trenger en pause innimellom – dette gjelder også for nettverksenheter. En enkel omstart kjøler ned ruterens minne og gir en refresh for utstyret. Det kan i mange tilfeller være den enkleste og mest effektive løsningen for å fikse problemer tilknyttet eksempelvis dårlig WiFi-hastighet, sider som ikke lastes inn eller videomøter som fryser eller hakker.

3. Oppdater utstyret løpende

Det er viktig å holde ruteren oppdatert. Dette gjør du ved å gå inn på ditt admin-panel og gjør en oppdatering. Når du gjør dette er det viktig at du følger instruksjonene nøye. Bedriften kan også velge å kjøpe en administrert ruter (for eksempel SmartFiber). Da tar vi som deres internettleverandør oss av alle oppdateringer og sørger for at utstyret alltid kjører på den seneste versjonen. Hvis ruteren har integrerte sikkerhetstjenester vil en oppdatering også sørge for at bedriften til enhver tid er sikret mot de siste nett-truslene.

4. Endre passord og bruker-id

Når du får en ny ruter, vil denne komme med et standard brukernavn og passord. Hvis du ikke har byttet disse enda, bør du gjøre det nå. Det er en sikkerhetsrisiko å la disse stå uendret. Blant annet fordi uvedkomne har enklere vei inn til nettverket og administrasjonen av det.

Det er særlig viktig at du endrer passordet. Et standard passord som følger ruteren, kan være mye enklere for uvedkomne å kalkulere seg frem til enn et egenkomponert passord. Ikke gjør jobben til hackere lettere.

5. Skill på gjestenett og ansattnett

For å opprettholde et sikkert nettverk er det viktig å skille mellom gjestenett og ansattnett. Alle enheter som kobler seg på nettverket kan utgjøre en mulig sikkerhetsrisiko og det er derfor svært viktig at de er koblet til et eget lukket nettverk. Velger dere nettverksløsningen SmartFiber er et eget gjestenett alltid inkludert.

 

 

Andre faktorer som påvirker dekningen til bedriftens trådløse nettverk

I tillegg til tipsene over, kan det også være lurt å tenke over hvordan ditt lokale er bygd opp. Blant annet så er de opplistede faktorene under ofte et hinder for god WiFi-dekning:

  • Betongvegger – det gjør det vanskelig for signalene å bryte gjennom
  • Stålkonstruksjoner – dette fungerer som et speil på WiFi-strålene og vil degradrere nettverket
  • Glassvegger – i glassvegger er det ofte bly som vil forringe signalene.

Kanskje dere bør vurdere et mesh-nettverk?

Dersom dere har fulgt tipsene over, men allikevel opplever at nettet ikke gir god nok dekning, kan det hende at dere bør utvide med flere aksesspunkter. Betongvegger, eller lokaler over flere rom eller etasjer er eksempler hvor det mest sannsynlig er en god ide å utvide med flere aksesspunkter. Aksesspunkter er frittstående WiFi-enheter som er fastmontert i taket og som er kablet til en svitsj. Denne måten å koble sammen et trådløst lokalt nettverk kalles for et mesh-nettverk. Hvor mange aksesspunkter som er nødvendig avhenger av størrelse på lokalet, planløsning og antall brukere. Type vegger og stålkonstruksjoner er også med på å påvirke dette.

Et meshnettverk er bygget for å sikre optimal WiFi-dekning, uten døde soner. Det er et pålitelig og robust lokalt nettverk som gir bedre kapasitet og som er enkelt å skalere opp eller ned. Med GlobalConnects komplette nettverksløsning SmartFiber er det enkelt å utvide med flere aksesspunkter for å sikre god dekning i hele lokalet.

Klar for en enklere og smartere IT-hverdag?

Med SmartFiber fra GlobalConnect får din bedrift en komplett nettverksløsning som gir deg en sikker og forutsigbar hverdag – den perfekte løsningen for mindre virksomheter.

SmartFiber gir deg alt i ett – lynrask fiber, WiFi, en ekstra 4G-forbindelse, innebygget sikkerhet og sikker sammenkobling av lokalkontorer eller andre lokasjoner. Dessuten har du alltid full innsikt i nettverksløsningen via SmartFiber-portalen, der du blant annet kan se status på dine tjenester, få råd om hvordan nettverksytelsen kan forbedres og enkel tilgang til selvbetjening.

Les mer om SmartFiber

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.